divendres, 26 de setembre de 2008

Reunió de les alcaldesses de l'any 1979 a Vallcàrquera. Dilluns 22 de setembre de 2008.


Ex-alcaldesses de l'any 1979:
Camprodon,Parets del Vallès, Torroja del Priorat,Mollet del Vallès,Verdú, Molins de Rei,Sucs i Ponts. (d'esquerra a dreta).

Elena Grau, Berthe Bada, Rosa Martí, Montserrat Aixalà,Anna Bosch,Maria Eulàlia Solsona,Antònia Castellana,Maria Carmen Bernad i Maria Lourdes Vidal. (d'esquerra a dreta). Na Elena Grau és professora d' Història, dinamitzà la reflexió i el debat.
______________________________________________________________________________________Resum de la trobada:D'arribada al Figaró ens donà la benvinguda na Gemma Sànchez primera tinenta d'alcaldia i ex-alcaldessa.
Ens traslladem a la Casa de Natura Rectoria de Vallcàrquera en el Parc del Montseny, és una petita vall amb tots els matisos del verd que convida a l'aturada i a la conversa.
Organitzem l'horari en sessió de matí, dinar i sessió de tarda. El dinar fou una col·laboració de la Presidència de la Diputació de Barcelona. Va ser exquisit i ho agraïm sincerament a les cuineres.
Ens acomiada l'alcalde del Figaró Manel Garcia.
El temps metereològic ens obsequià amb una pluja feta a mida i una espargida apoteòsica.

Reflexió i debat:

Com que estàvem molt motivades i teníem moltes ganes de compartir les nostres experiències, com a dones electes al capdavant de les primeres alcaldies després del franquisme, l'ambient fou entranyable, distès i participatiu.

Repassàrem el nostre pas per la política: anys de dedicació, com hi arribàrem, motius per deixar-ho i què férem després.

Analitzàrem quins recursos mobilitzà de nosaltres mateixes l'estança en el govern municipal, què vam aprendre, què ens va suposar un esforç, què va canviar de nosaltres mateixes i què ens enriquí com a persones o els costos derivats de l'exercici públic del poder.

Reflexionàrem sobre el poder, les institucions, la política i les dones, entrevèiem que cal anar canviant les maneres de fer política i la forma com ens hi posicionem les dones.

La trobada ha estat profitosa i pot ésser un punt de partida per continuar treballant....